HomeputopisiKamenje u bojama

Pitate se odakle ovaj naslov? Naši autori postaju sve zagonentniji.  Sam je prije odlaska na novi put poslao uvod za svoj treći putopis. Prema početnim slikama, ovo će biti nešto bajkovito.

“Vidim da su se putopisci raspisali o raznim temama, pa meni pade na pamet da bih mogao napisati nesto o mjestu gdje mozete naci kamenje u bojama, kao na prilozenim fotkama.”

Netko ima svog astrologa, a ja geologa. Moram od njega  naučiti o čemu se ovdje radi. Koji su sve metali umiješani u igru?

Crvene stijene

Crvene stijene

Sareno kamenje

Sareno kamenje


Comments

Kamenje u bojama — No Comments

  1. Do sada nismo imali ovako šareni uvod, baš je zagonetan početak Samovog putovanja. Sad mi je žao što nisam sa svakog putovanja donosila kamenje za našeg geologa, imao bi on tu svašta za reći.

  2. Juče sam ga ispitivala – spominje “torte” u stijenama, znam da su vulkanskog porijekla. Zelene stijene su olivostijene(kao maslinaste), tako nešto. Ove crvene su od primjesa željeza.
    Znaš kako je samozatajan. Prepun znanja, ali ga čuva za sebe. Moram ga “cijediti” da nešto saznam.

  3. Bilo je zabranjeno odnositi kamenje! Nisam se bas raspitivao kakve su kazne, mozda katran i perje. Mjesto je svakako vrlo zanimljivo za geologe, cak imam i brosuru o geologiji mjesta, pa cu dodati stogod i na tu temu.

  4. Stvarno su čudo, kako paze na svoje blago. Nama iz Jadrana iznose amfore i doma stavljaju kao ukras. Kakva razlika u poimanju “blaga”!
    Ovo s katranom i perjem je dobra kazna, podsjeca me na Paska Patka, tj. Disneyeve stripove.