HomeEuropaBologno, oprosti

“Negdje na pola puta između Jadranskog i Ligurskog mora, smještena uz važne prometne pravce, svoju poziciju zauzela je Bologna. Na pomen njenog imena svi pomalo ustuknemo, jer nas odmah asocira na Univerzitet, na profesore i veliku koncentraciju učenih ljudi koji se tamo kreću, obrazuju i kroje sudbinu mnogih sadašnjih i budućih studenata, a time i stvaraju svijet u kojem živimo. Sve u tom gradu odiše posebnim ozračjem, pa smo se i mi, turisti, osjećali nekako posebno, dijelom tog učenog svijeta. Čak je i uobičajeni žamor naše grupe ovdje bio puno tiši, sami smo osjetili da naša vika ovdje nije prikladna…”

Slavica nas je počastila još jednim putopisom iz Italije, Bolognom. Pročitajte nastavak–> Bologna


Comments

Bologno, oprosti — No Comments

 1. Je li moguće da ti se neki grad u Italiji nije svidio ;-)Uživala sam u tvom realnom pisanju. Iako si imala svojih “djetinjih elemenata”, ovo mi je veoma stvaran opis viđenog. Čini mi se da je još Budimpešta tako realno “završila”? Ispravi me, ako griješim.

  • I meni je čudno da mi se neki grad u prelijepoj Italiji nije svidio. Nekad to bude sklop okolnosti, ali nije nam uvijek sve ni po ukusu.
   Budimpešta je nešto sasvim drugo. To je prekrasan grad, u kom su mi se, istina, dogodile neke neugodnosti, ali već odavno se nadam kako ćemo imati šansu za ‘popravni’. Tu šansu još uvijek čekam…

  • Možda vam se učinila neprivlačna činjenica da je Apolon bog medicine, a to nas pomalo straši.
   Ali to je ujedno i bog muške ljepote, što, priznat ćete kad malo bolje pogledate, izgleda vrlo privlačno 😉

 2. Upravo tako. Često nam detalji poprave stvar, pa i kad nešto ne izgleda privlačno na prvi pogled. Ne trebamo uvijek vjerovati prvom dojmu.

   • Dobra ideja! Barem ti znaš da sam sklona uvijek malo izfilozofirati svaku životnu situaciju, pa eto i razgled grada 😉
    Poanta je, ipak, da mi nijedna viđena destinacija ne smije ostati u lošem sjećanju, svaka ima nešto jedinstveno.